Advertentie

Perian

Perian voor Mac

 • Gratis (GPL)
 • In Nederlands
 • Version: 1.2.3

Codecs voor QuickTime

Perian is een klein stukje software dat de QuickTime-mediaplayer prepareert voor files die 't normaal gesproken niet speelt. Het ontbreekt QuickTime namelijk aan sleutels, oftewel codecs, om gangbare bestandsformaten voor multimedia te ontsluiten. Perian verhelpt dit probleem en voegt een grote verzameling codecs aan Apple's multimedia software toe, zodat deze bestandsformaten als AVI, FLV en DivX probleemloos weergeeft.

Na installatie verschijnt er een klein Perian-icoontje in het menu Systeemvoorkeuren van je Mac. Vanuit hier pas je de instellingen van het programmaatje aan. Als je dat wilt tenminste, want feitelijk is dit niet nodig. Je hebt QuickTime nu namelijk in één klap compatibel gemaakt met een hele rits audio- en videobestandsformaten.

Dol op de QuickTime mediapeler, maar niet op de beperkte compatibiliteit met multimedia-bestandsformaten? Met Perian heb je de oplossing in handen en maak je van Apple's multimediaspeler een echte alleskunner. Let op: Perian maakt QuickTime niet geschikt voor Windows Media Videobestanden (WMV). Hiervoor download je Flip4Mac.

Perian ondersteunt de volgende formaten

AVI, FLV, and MKV file formats, MS-MPEG4 v1 & v2, DivX, 3ivX, H.264, FLV1, FSV1, VP6, H263I, VP3, HuffYUV, FFVHuff, MPEG1 & MPEG2 Video, Fraps, Windows Media Audio v1 & v2, Flash ADPCM, Xiph Vorbis (in Matroska), MPEG Layer II Audio

VOOR

 • Geen configuratie
 • Werkt met veel bestandsformaten

TEGEN

 • Geen

Advertentie

Meeste downloads Multimedia voor mac

Advertentie

Perian

Download

Perian 1.2.3 voor Mac

Advertentie

Beoordelingen about Perian

 • Anonymous

  door Anonymous

  Perian/Quicktime werken niet help!.
  Ik heb zojuist perian gedowload en bij systeeminstellingen aangepast dat DvD's in Quicktime mMeer

 • Anonymous

  door Anonymous

  geen problemen meer met codecs.
  essentieel. vroeger moest altijd codecs installeren, dan weer om quicktime dit of dat te laten afMeer

Alternatieven voor Perian

Verken Apps

Advertentie

Advertentie

×